ОБЩИ УСЛОВИЯ

 

Общите условия на вила Арборетум са създадени за да се осигури реда, комфорта и сигурността на престоя на нашите гости!

 

ПРИЕМАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ

Запитвания за резервации за настаняване във вила "Арборетум" се приемат само по електронен път на електронната ни поща (info@villa-arboretum.com), през нашият сайт www.villa-arboretum.com, или чрез наши те партьори. Всички запитвания се обработват и се потвърждават или отказват, в зависимост от наличността за периода за настаняване посочен в запитването. Независимо от начина, по който правите запитване за резервация, е необходимо да предоставите информация за националността на госта, името и фамилията му, точни дати на пристигане и заминаване, ориентировъчен час на пристигане, телефонен номер и имейл за обратна връзка, вида на стаята, брой стаи, брой гости, схема на изхранване При некоректно или невярно предоставена информация, запитването се счита за невалидно по вина на госта, и се анулира (отказва). За направеното от Вас запитване за резервация ще получите потвърждение на посочения от Вас имейл. Резервацията се счита за приета от вила Арборетум след изпращане на потвърждението и потвърждаване на възможността за настаняване. 

 

ЗАПЛАЩАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ

При приемане на резервация не се изисква капаро. Общата стойност на резервацията следва да бъде заплатена не по-късно от 7 /седем/ дни преди датата на настаняването (освен в случаите, когато при потвърждаване на резервацията е договорено друго). За дата на плащането се приема датата на постъпване на сумата в нашата банкова сметка. В случай, че нe е заплатено капаро, резервацията се счита за отменена по желание на госта. Капаро за нереализирано настаняване поради неявяване на госта не се възстановява. Доплащането на останалата част от резервацията е при настаняването. Групови резервации на повече от три стаи или за цялата вила се предплащат не по-малко от 21 дни преди датата на настаняването. 

 

 

ОТМЯНА НА РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ НЕЯВЯВАНЕ

Отмяна на резервация може да се направи като се съобщи по електронен път на електронната ни поща. Неявяването при направена резервация с фиксирана дата на пристигане се счита за отмяна на същата резервация, за целия уговорен период. При отмяна на резервация  до 7/седем/  дни преди датата на настаняването капаро се възстановява изцяло, или резервацията се прехвърля за друг бъдещ период, в зависимост желанието на госта, и при възможност от страна на вилата. При групова резервации важат същите условия, но срока за безплатна анулация е 21 дни. При отмяна или неявяване на индивидуална резервация по малко от 7 /седем/ дни преди дата на настаняване суми не се възстановяват. При отмяна или неявяване на всички стаи или част от стаите на групова резервация суми не се възстановяват.

 

ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

Притежателите на клубна карта могат да ползват условията на картата при покупка на ваучер. Ваучерите са с валидност шест месеца от датата на закупуването им и са без фиксирани дати за настаняване. Ползвателят на ваучера следва да се свърже вила с Арборетум за потвърждение на възможността за настаняване на желаните от него дати.

 
ПРАВИЛА ЗА ПРЕБИВАВАНЕ
Във вила Арборетум се настаняват само лица с валидни документи за самоличност, във видимо адекватно състояние. На регистрация подлежат всички лица обитаващи помещение за настаняване. Не се настаняват лица без валидни документи, лица в нетрезво или неадекватно състояние, лица с грубо поведение, лица проявяващи агресия (физическа или вербална), лица в неприличен или неприемлив външен вид. Настаняването е след 15ч. Ако имате нужен друг час на настаняване се свържете с рецепция. За резервации направени в деня на настаняване на място на рецепция, дължимата сума за целия престой се се заплаща при настаняване. При предсрочно освобождаване на стаята суми не се възстановяват. В стаите не могат да се настаняват повече лица, от обявения капацитет на стаята. Стаята трябва да се освободи до 11:00 часа. При освобождаване на стаята госта обявява на рецепция, че освобождава стаята. стаята и връща ключа на рецепция. Представител на персонала прави проверка на състоянието на стаята. При констатиране на щети, сумата на нанесената щета се определена едностранно по преценка на представител на вила Арборетум и се заплаща от гостите в стаята при освобождаването. За така заплатената сума се издава фискален данъчен документ съгласно действащото законодателство. При късно напускане на стаята след 11ч. се заплаща допълнителна такса по действащите цени. Късно напускане се допуска при възможност от страна вила Арборетум в зависимост от заетостта.


БЕЗШУМНИ ЧАСОВЕ ЗА ОТДИХ

от 22:00 до 08:30

 

ЗАБРАВЕНИ ИЛИ НЕПОТЪРСЕНИ ВЕЩИ

Вила Арборетум не съхранява и няма отговорност за забравени или непотърсени вещи.


Съгласно законодателството на Република България във всички обществени сгради ПУШЕНЕТО Е ЗАБРАНЕНО! Стриктно спазвайки законодателството, пушенето в стаите и общите части на вила Арборетум е абсолютно забранено. При неспазване на забраната от страна на госта, незабавно ще бъдат информирани контролните органи, а госта заплаща преди напускане такса за специално машинно почистване на стаята на стойност 350лв без ДДС.

 

НАСТАНЯВАНЕ НА ГРУПИ

Резервации за настаняване на групи се заплащат по действащата ценова листа за периода, плюс допълнителна такса от 900лв/ден. Плащането на общата стойност на резервацията е изцяло авансово (100%), при потвърждаването и от страна на Вила Арборетум, но не по-късно от два дни след дата на потвърждаването. Неплатена в срок резервация се счита за анулирана по желание на госта/групата. Платените суми по резервация за настаняване на група са невъзстановими при цялостно или частично анулиране или неявяване. При отказ от резервацията от страна на Вила Арборетум, платените суми се възстановяват изцяло, по банков път, по начина по който са заплатени. При настаняване на групи във Вила Арборетум се изисква депозит за евентуално нанесени щети.

 

НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕЦА

Допускат се деца от всички възрасти. Вилата не разполага със специализиран детски кът и персонал отговарящ за настанените деца. Отговорност на родителите (придружителя) е децата да са под техен постояненен контрол, на цялата територия на вилата и прилежащи площи, по време на целия им престой. Отговорността за произшествия с деца е изцяло на родителите (придругителя). 

 

СВАТБИ И СЪБИТИЯ

Вила и ресторант Арборетум могат да бъдат наети за сватби и събития. В тези случаи не се прилагат действащите ценови листи. При интерес можете да получите индивидуална оферта и условия.

 

ХРАНЕНЕ

Закуската е ресторанта на вилата.

Ресторантът работи и на свободна консумация за обяд и вечеря. Не се позволява разместване и групиране на маси в ресторанта.

В ресторната не се позволява внасяне и консумация на храни и напитки, които не са закупени(сервирани) от ресторанта

 

Внасянето и консумацията на храни и напитки в стаите не е позволено.

 

ВЪНШНИ ОРГАНИЗАТОРИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Във вилата не се допускат външни изпълнители, декоратори, DJ-и, агенции и т.н., освен в случаите, когато вилата е резервирана изцяло за един гост. Допускането им става само с изричното позволение на управителя на вилата. Възможно е да се изискват допълнителни такси. Във вилата не се допускат представители на заведения и фирми за кетеринг, изпълняващи заявки на гости за доставка на храна.

 

МУЗИКАЛНО ОЗВУЧАВАНЕ

Фоновото озвучаване, силата на звука, жанра на музиката и т.н във вилата са предварително определени и не може да се променят по желание на госта. Вилата разполага с професионална озвучителна апаратура. Предоставя се за ползване от гости при предварителна заявка. Изисква се допълнително заплащане и депозит. Изискват се определени професионални познания за употреба на подобен тип апаратура. Употребата на допълнителна озвучителна апаратура се допуска само когато вилата е ангажирана изцяло от един човек (едно събитие).
 

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ 

Във вила Арборетум не се допускат никакви домашни любимци при каквито и да е условия.
 

ПОЖАРНА И ЛИЧНА БЕЗОПАСНОСТ

Внасянето и използването каквито и да е домакински и отоплителни уреди е забранено! Помещенията, електрическите уреди, обзавеждането и инвентара, да се използват безопасно и по предназначение. При напускане на стаята всички електрически уреди и трябва да се изключат.

 

ПОЧИСТВАНЕ

Всеки ден се извършва ежедневно почистване и дезинфекция на стаите и общите части на сградата. Ако желаете подмяна на кърпите, моля поставете ги на пода на банята. Смяната на спално бельо е на всеки три дни. Ако имате нужда от преждевременна смяна, моля заявете на рецепция.
Ежедневното почистване на стаите и общите части се извършва от 09ч до 15ч.
 

ТВ И ИНТЕРНЕТ
Вилата разполага с безплатен WiFi интернет във всички стаи общите части на сградата. Във всички стаи има безплатна сателитна телевизия.
 

ЗОНА ЗА РЕЛАКС

В зоната за релакс има съоръжения работещи на по-висока температура от стандартната в помещенията. По тази причина е забранено внасянето на храни и напитки. Алкохол не се сервира. Не се допускат и лица употребили алкохол. Не се допускат деца под 16г без придружител. 
Съоръженията се използват съгласно инструкциите за употреба.
Спазването на хигиенните изисквания е задължително.
 

ПАРКИНГ
Вилата разполага с безплатен частен паркинг за гостите. Резервация не е необходима

  

ВИДОВЕ ПЛАЩАНИЯ И ВРЪЩАНЕ

Плащане с дебитна/ кредитна карта през ВПОС на ДСК.

Видове карти, които се приемат: дебитни, кредитни и бизнес карти Visa и Mastеrcard

Транзакциите се осъществяват посредством програмите за сигурност MasterCard Identity check и VISA Secure.

От гледна точка на сигурност, максималната сума за плащане с карта е 5 900.00 лева.

Не съхраняваме данни за банковите карти, използвани за плащане чрез сайта.

При необходимост от връщане на сума, платена с банкова карта, сумата се възстановява по картата, с която е извършено плащането.

 

ВИЛА АРБОРЕТУМ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ "БРЕНТА" ЕООД, ЕИК200117735, BG200117735

БАНКОВА СМЕТКА В ЛЕВА: Банка ДСК

IBAN:BG22STSA93000030590390, BIC/SWIFT: STSABGSF

 

 

>