Вила Арборетум

Вила „Арборетум“ е разположена в планината над гр. Тетевен. Изцяло заобиколена от гора и страхотни гледки. Отдалечена от шума, град и хората. Резултат е от стремежа ни да създадем уединен оазис, сред красива природа, далеч от градската суета, съмнителни ценности и хора без ценности.

Историята на мястото започва преди повече от 50г. Някога е било едно от най-обичаните в Тетевенския Балкан. Кипял е живот, настанявани са много гости, организирани са големи празненства. Създало е много незабравими спомени. Първата част от историята му приключва тъжно, когато сградата е изоставена. С много труд, любов и внимание към детайла я възродихме и осъвременихме. Предадохме и нашето усещане за уют, стил, вкусна и качествена храна. Така създадохме вила "Арборетум" и се надяваме да сме и да дали сили и заряд за още поне 50г живот. Днес е любимо място на много гости от различна възрасти и професии. 

Вилата е от затворен тип с контролиран достъп. На територията и се допускат само настанени лица. Стремим се да предложим комфортно настаняване и почивка на малък брой гости, с усещане за частна резиденция, а не за тривиален хотел.

На Ваше разположение е релакс зона, с панорамна гледка към планината, оборудвана със сауна, парна баня, джакузи, зона за почивка, шоково ведро.

Повечето от нашите гости са любители на книгите. Затова направихме библиотека с интересни заглавия и предмети. В обстановка, напомняща просторен панорамен хол с красиви гледки, можете да се отдадете на хубава книга, чаша вино или просто да се потопите в красотата на природата.

Вилата разполага с ресторант.

И от прекрасната панорамна тераса, и от релакс зоната, и от стаите ще можете да се насладите на изключителни гледки и на красота на Тетевенския Балкан, най-точно описана от самия Иван Вазов, който възкликва: „Ако не бях дошъл в Тетевенския Балкан и аз щях да остана чужденец на Майка България. Вашият край е пълен с толкова прелести, че аз съм слисан! Ходил съм и в Швейцария, и по други места из Европа, пребродил съм и България, но не съм видял по-вълшебен край!

Локацията я прави естествена отправна точка към някой от най-популярните туристически забележителности и еко пътеки в района. Регистрирана е като място за настаняване по смисъла на Закона за туризма, категоризирана с пет звезди, със заповед на Министъра на Туризма Т-РД-15-226/ 24.11.2021г.

 

Предлагаме настянване в дванадесет стаи за гости. Всички са със спалня. В шест от стаите има разтегателен диван с функция "сън".

 

ВИЛА АРБОРЕТУМ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ "БРЕНТА" ЕООД, ЕИК200117735, BG200117735

БАНКОВА СМЕТКА В ЛЕВА: Банка ДСК

IBAN:BG22STSA93000030590390, BIC/SWIFT: STSABGSF

Във вила Арбoретум предлагаме
 • WiFi интернет в цялата вила и стаите
 • Безплатен частен паркинг
 • Панорамна тераса и широко дворно пространство
 • Различни вариати на хранене – BB, HB, FB и А-ла-Карт
 • Велосипеди под наем
 • Множество маршрути за разходка в планината
 • Организиране на специални събития, сватби, тийм билдинги и т.н
и още
 • Бар-библиотека
 • Ресторант със страхотна храна
 • Детски кът на закрито
 • Зашеметяващи гледки
 • Спокойствие и пълен релакс
>