ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ВЪВ ВИЛА АРБОРЕТУМ


Общите условия на вила Арборетум са създадени за да се гарантира реда, комфорта и сигурността на престоя на нашите гости!

 

ПРИЕМАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ

Запитвания за резервации за настаняване във вила "Арборетум" се приемат по телефон, електронната ни поща (info@villa-arboretum.com), през нашият сайт www.villa-arboretum.com, или на място на рецепция. Всички запитвания се обработват и се потвърждават или отказват, в зависимост от наличността за периода за настаняване посочен в запитването.

Независимо от начина, по който правите запитване за резервация, е необходимо да предоставите информация за националността на госта, името и фамилията му, точни дати на пристигане и заминаване, ориентировъчен час на пристигане, телефонен номер и имейл за обратна връзка, вида на стаята, брой стаи, брой гости, схема на изхранване При некоректно или невярно предоставена информация, запитването се счита за невалидно по вина на госта, и се анулира (отказва). За направенoта от Вас запитване за резервация ще получите потвърждение на посочения от Вас имейл. Резервацията се счита за приета от вила Арборетум след изпращане на потвърждението и потвърждаване на възможността за настаняване. Потвърждението на резервация се представя при настаняването, в електронен вид или разпечатана.

 

ЗАПЛАЩАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ

При приемане на резервация не се изисква капаро. Общата стойност на резервацията следва да бъде заплатена не по-късно от 7 /седем/ работни дни преди датата на настаняването (освен в случаите, когато при потвърждаване на резервацията е договорено друго). За дата на плащането се приема датата на постъпване на сумата в нашата банкова сметка. В случай, че нe е заплатено капаро, резервацията се счита за отменена по желание на госта. Капаро за нереализирано настаняване поради неявяване на госта не се възстановява. Доплащането на останалата част от резервацията е при настаняването.

Групови резервации на повече от три стаи или за цялата вила се предплащат или капарират 30 дни преди датата на настаняването. 

 

ОТМЯНА НА РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ НЕЯВЯВАНЕ

Отмяна на резервация може да се направи като се съобщи по електронен път на електронната ни поща. Неявяването при направена резервация с фиксирана дата на пристигане се счита за отмяна на същата резервация, за целия уговорен период. При отмяна на резервация  14 /четиринадесет/  работни дни преди датата на настаняването капаро се възстановява изцяло, или резервацията се прехвърля за друг бъдещ период, в зависимост желанието на госта, и при възможност от страна на вилата. При групова резервации важат същите условия, но срока за безплатна анулация е 21 работни дни.
При отмяна или неявяване на индивидуална резервация по малко от 7 /седем/ работни дни преди дата на настаняване суми не се възстановяват.
При отмяна или неявяване на групови резервации по малко от 21 /двадесет и един/  работни дни преди дата на настаняване суми не се възстановяват.

 
ПРАВИЛА ЗА ПРЕБИВАВАНЕ
Във вила Арборетум се настаняват само лица с валидни документи за самоличност, във видимо адекватно състояние. На регистрация подлежат всички лица обитаващи помещение за настаняване. Не се настаняват лица без валидни документи, лица в нетрезво или неадекватно състояние, лица с грубо поведение, лица проявяващи агресия (физическа или вербална), лица в неприличен или неприемлив външен вид.

Настаняването е след 15ч. Ако имате нужен друг час на настаняване се свържете с рецепция. За резервации направени в деня на настаняване на място на рецепция, дължимата сума за целия престой се се заплаща при настаняване. При предсрочно освобождаване на стаята суми не се възстановяват.

В стаите не могат да се настаняват повече лица, от обявения капацитет на стаята.

Стаята трябва да се освободи до 11:00 часа. При освобождаване на стаята госта обявява, че напуска стаята и връща ключа на рецепция. Представител на персонала прави проверка на състоянието на стаята. При констатиране на щети, сумата на нанесената щета се определена едностранно по преценка на представител на вила Арборетум и се заплаща от гостите в стаята при освобождаването. За така заплатената сума се издава фискален данъчен документ съгласно действащото законодателство.

При късно напускане на стаята след 11ч. се заплаща допълнителна такса по действащите цени. Късно напускане се допуска при възможност от страна вила Арборетум в зависимост от заетостта.

Безшумни часове за отдих: от 22:00 до 08:30

 

РЕСТОРАНТ "АРБОРЕТУМ" е отворен за гости от 12.30-21.30ч (неделя-четвъртък) и 12.00-22.00ч (петък-събота). Последни поръчки се приемат мининиум 30мин преди края на работното време. В случай, че, вилата е ангажирана от един човек (за едно събитие), може да се осигури ползване извън тези часове, включително и обслужващ персонал срещу допълнителна такса. 

Забравени или непотърсени вещи не се съхраняват и вила Арборетум няма отговорност за тях.

Съгласно законодателството на Република България във всички обществени сгради ПУШЕНЕТО Е ЗАБРАНЕНО! Стриктно спазвайки законодателството, пушенето в стаите и общите части на вила Арборетум е абсолютно забранено. При неспазване на забраната от страна на госта, незабавно ще бъдат информирани контролните органи, а госта заплаща преди напускане такса за специално машинно почистване на стаята на стойност 350лв без ДДС.

 

НАСТАНЯВАНЕ НА ГРУПИ

При настаняване на групи важат условията на индивидуалните резервации, с изключение на изискването за предплащане и анулация.

При групови резерации Вила Арборетум има право да изиска депозит за евентуално нанесени щети, като и да изиска допълнителни такси.

  

ХРАНЕНЕ
Изхранването на гостите на вилата с включено хранене към настаняването става в ресторанта на вилата, по следния часови график:

  • закуска: 8,30ч-10,30ч
  • обяд: 12,00-14,30ч
  • следобедна закуска: 16,00-17,30ч
  • Вечеря: 18,00-21,30ч

Храната и напитките включени в пакета са на свободен достъп на блок маси и мокър бар или се сервират в ресторанта от сервитьор, по преценка на управата на вилата. Облужването със сервитьор включва пъления асортимент на ресторанта, без ограничение за поръчаното количеството. 

 

“BB” (bed and breakfast) нощувка със закуска

“HB+” (half board+) нощувка, закуска, вечеря и напитки. Напитките са безалкохолни, вода, топли напитки, вино и голям избор вносен марков алкохол и бира.  

“FB+" (Full Board+) нощувка, закуска, обяд, вечеря и напитки. Напитките са безалкохолни, вода, топли напитки, вино и голям избор вносен марков алкохол и бира.  

“U-ALL” (ultra all inclusive) нощувка, закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска и напитки. Напитките са безалкохолни, вода, топли напитки, вино и голям избор вносен марков алкохол и бира.  


Абсолютно е забранено е внасянето и консумацията на храни и напитки в стаите на вила Арборетум.

Гости без включено хранене към настаняването, могат да доплатят за някой от пакетите за настаняване с изхранване, или да поръчват от а-ла-карт менюто на ресторанта.

Във вилата не се допускат представители на заведения и фирми за кетеринг, изпълняващи заявки на гости за доставка на храна.
Не се позволява разместване и групиране на маси в ресторанта.

 

ВЪНШНИ ОРГАНИЗАТОРИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ
Във вилата не се допускат външни изпълнители, декоратори, DJ-и, агенции и т.н., освен в случаите, когато вилата е резервирана изцяло за един гост. Допускането им става само с изричното позволение на управителя на вилата. Възможно е да се изискват допълнителни такси.
 

МУЗИКАЛНО ОЗВУЧАВАНЕ

Фоновото озвучаване, силата на звука, жанра на музиката и т.н във вилата са предварително определени и не може да се променят по желание на госта.
Вилата разполага с професионална озвучителна апаратура. Предоставя се за ползване от гости при предварителна заявка. Изисква се допълнително заплащане и депозит. Изискват се определени професионални познания за употреба на подобен тип апаратура. 
Употребата на допълнителна озвучителна апаратура се допуска само когато вилата е ангажирана изцяло от един човек (едно събитие).
 

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ 

Във вила Арборетум не се допускат никакви домашни любимци при каквито и да е условия.
 

ПОЖАРНА И ЛИЧНА БЕЗОПАСНОСТ

Внасянето и използването каквито и да е домакински и отоплителни уреди е забранено!

Помещенията, електрическите уреди, обзавеждането и инвентара, да се използват безопасно и по предназначение.

При напускане на стаята всички електрически уреди и трябва да се изключат.

 

ПОЧИСТВАНЕ

Всеки ден се извършва ежедневно почистване и дезинфекция на стаите и общите части на сградата. Ако желаете подмяна на кърпите, моля поставете ги на пода на банята. Смяната на спално бельо е на всеки три дни. Ако имате нужда от преждевременна смяна, моля заявете на рецепция.
Ежедневното почистване на стаите и общите части се извършва от 09ч до 15ч.
 

ТВ И ИНТЕРНЕТ
Вилата разполага с безплатен WiFi интернет във всички стаи общите части на сградата. Във всички стаи има безплатна сателитна телевизия.
 

ЗОНА ЗА РЕЛАКС

В зоната за релакс има съоръжения работещи на по-висока темература от стандартната в помещенията. По тази причина е забранено внасянето на храни и напитки. Алкохол не се сервира. Не се допускат и лица употребили алкохол. Не се допускат деца под 16г без придружител. 
Съоръженията се използват съгласно инструкциите за употреба.
Спазването на хигиенните изисквания е задължително.
 

ПАРКИНГ
Вилата разполага с безплатен частен паркинг за гостите. Резервация не е необходима


>